Apartament extens-intens

En un habitatge de protecció oficial construït per Oriol Bohigas als anys 60’, es demana la reforma de la zona de dia de la casa (cuina, sala d’estar i menjador) amb l’objectiu de obtenir un espai més unificat.

Concepte

El projecte sorgeix de la combinació de dos tipus contraposats: el loft novaiorquès i la cabanya de fusta de muntanya. Per aconseguir un espai més interrelacionat, s’enderroquen tots els envans obtenint un espai ampli i generós, un espai indiferenciat com el que es tindria en un loft, un espai extens. Però per lluitar contra una excessiva sensació d’indeterminació i falta d’intimitat, per aconseguir un grau de domesticitat més elevat, s’introdueixen dins aquest espai 3 cubs de fusta roure, amb l’atmosfera d’una cabanya de muntanya, que contenen la cuina, una zona d’estudi, i una zona d’estar, configurant espais intensos on les activitats humanes es duen a terme en condicions de recolliment, la qual pot ser augmentada gracies a les portes batents i corredores que aïllen encara més aquests espais-cabanya.

L’espai indeterminat del loft es el negatiu de l’espai determinat de les “cabanyes”, de tal manera que s’obté un espai complex que és alhora íntim i expansiu, acollidor i ampli, domèstic i indiferent. La materialitat es pensa per reforçar aquesta oposició: a la fusta de roure se li contraposa un exterioritat en que tant terres com parets són pintades de blanc. Les finestres d’alumini es restauren i s’hi inclouen unes noves persianes regulables que matisen la relació amb un espai exterior caracteritzat per les verdes copes dels arbres del passeig.

Imatges

Planols

Fitxa Tècnica

Ús: Habitatge

Ubicació: Barcelona

Data de projecte: 2018 | Data inici obra: 2018 | Data final obra: 2019

Superficie construïda: 74,72 m2

Autor: Nil Brullet Francí

Equip: Nil Brullet, Mario García, Lluís Mateos, Estela Roca

Fotografia: Andrés Flajszer

Proyectos Relacionados